Tapahtumat

Kuva Sylvi-Sanni Mannisen kotialbumista

Carla Schubert: Psykologinen sukupuu

Tavanomainen sukupuu sisältää yleensä kolmen, neljän tai useamman sukupolven sukulaisten nimet, sekä synnyin- ja kuolinvuoden. Sukupuu voi kertoa meille kuitenkin paljon enemmän, ja rikastuttaa näin meidän ymmärrystä itsestämme. Perhe on nimittäin systeemi, johon vaikuttavat aiemmat sukupolvet, suvun muut jäsenet ja näiden suhteet toisiinsa.

Psykologisen sukupuun avulla voi nostaa näkyviin eri sukupolvien elämänmalleja, arvoja ja tapoja. Se voi myös paljastaa salaisuuksia ja vaiettuja asioita, joilla on voinut silti olla merkittävä ja pitkäaikainen vaikutus suvun jäseniin. Vaikka sukulaisista on jo kerännyt paljon tietoa, voi tutkimalla sukulaistensa vaiheita psykologisen sukupuun asetelman avulla, edelleen löytää itselle uutta ja merkittävää tietoa.

Tule oppimaan, miten teet psykologisen sukupuun, yksin, ystävän tai perheen jäsenen kanssa. Omalta sukupuulta voi kysyä: Miksi olen sellainen kuin olen? Miksi olen elänyt näin? Miksi minun on vaikea sitoutua? Miksi asetan uran perheen perustamisen edelle? Miksi en pysty luottamaan? Miksi ratkaisen ongelmat raivoten, väistellen tai tilanteesta paeten? Miksi kotona vaiettiin niin monesta asiasta?

Ohjaajana psykologi Carla Schubert.

Hinta 40 €. Mahdollisuus osallistua myös etänä.

Ilmoittautumiset: carla@carlaschubert.com

Kuva Sylvi-Sanni Mannisen kotialbumista